IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai ще произвежда хибриден автомобил на газ и електроенергия

Hyundai съобщи, че ще произведе хибриден автомобил задвижван от електромотор и двигател с вътрешно горене, работещ на газ.

Hyundai ще произвежда хибриден автомобил на газ и електроенергия
Моделът ще бъде създаден на базата на седана от среден клас Avante и ще се появи през 2009 г. Това ще бъде първият корейски хибрид на електроенергия и газ и според представителите на Hyundai ще има само около 30% от разхода на гориво на стандартния седан Avante, което е под 5 литра на 100 км. 


“Предвиждаме да пуснем хибрид на газ преди хибрид работещ с бензин, защото имаме добра инфраструктура и достатъчни запаси от газ, както и добри технологии”, казват от Hyundai. Фирмата планира да произведе първият си хибриден автомобил работещ с бензин и електроенергия през 2010 г., съобщава корейския вестник Chosun. 

С производството на хибридна версия работеща с втечнен газ корейците ще получат предимство пред японските производители, които са водещи досега в хибридните технологии. Японците обаче досега нямат хибрид работещ с втечнен газ. Цената на втечнения газ е два пъти по-ниска от тази на бензина по света. Това веднага ще даде предимство на новия хибриден автомобил. 

Kia, която също е член на групата Hyundai, също ще пусне автомобил с тази технология, като и тук серийното производство ще започне през 2009 г. От фирмата планират да достигнат производството на 20 000 автомобили годишно работещи на газ и електроенергия.  
0 от 500