IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

БГ доработка и за Camaro

Дизайнерско ателие Vilner представи доработка на новия Chevrolet Camaro.

БГ доработка и за Camaro
Специалистите по вътрешен дизайн Vilner представиха още един свой продукт. Този път става дума за американския muscle car Chevrolet Camaro.

Возилото е собственост на основателя на компанията Атанас Вилнер и подобно на предишния проект - Jeep Grand Cherokee, се е сдобило с нов интериор и някои външни доработки.

Вътрешната доработка беше неизбежна, коментират българите. Все пак Атанас Вилнер е собственик на компания за автомобилни интериори, а и почти всички съвременни щатски автомобили са доволно постни и твърде пластмасови като обзавеждане, поясняват те.

За да направят Camaro истинско поръчково возило, българските майстори заменят прозаичният черен интериор със стилна комбинация в сиво и кафяво. Набук, състарена напа и хром покриват почти всички повърхности в купето, в реверанс към оригинала от средата на миналия век.

Седалките са тапицирани отново в два цвята. Шевовете разсичат повърхността им по същия начин, по който са ушити седалките на първото Camaro от 60-те години. Дизайнерите на Chevrolet са предвидили ретро намигане с километража и оборотомера, които във Vilner версията са осветени в електриково синьо, получили са хромиран акцент и са покрити със състарена напа.

Кафявото е акцент и върху тунела на трансмисията, ръчната спирачка, сенниците и дори фрагменти от тавана. Но вероятно най-интересната модификация, която търпи интериорът на това Camaro е изцяло новият волан. Той получава допълнителни елементи, които правят захвата по-добър, а дизайнът – по-футуристичен.

Автомобилът е получил и нова шумоизолация, която тотално променя акустиката в купето.

"Тъй като музиката (системата е на Boston Acoustics) е настроена към старите нива за шум, тя се оказва неподходяща за новия интериор. И понеже е тъпо да имаш страхотна кола с кофти музика, игра с настройките решават и този проблем, за да превърнат Camaro-то в концертна зала на 4 гуми", коментират от Vilner.

Колата получава още: 8-бутални спирачни апарати, LED-светлини и ефектни надписи Camaro и Vilner, които личат на джантите.

Силата на возилото е останала непроменена. Под капака на доработената кола работи V6 двигател, оборудван с ръчна скоростна кутия. Мощността му е 312 к.с., а ускорението от 0 до 100 км/ч. изисква 6,1 сек.

Българската доработка на Chevrolet Camaro е забелязана и отвъд океана, където печели много фенове - „ ... този интериор се явява като комплимент на стилния дизайн на колата. Много добра работа ...”, пише един от тях в щатски интернет форум на Camaro.
Тагове: vilner
0 от 500
  • #14
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    добре е станало, тапицерията е много добра. километражите са си оригиналните доколкото разбрах, единственото е сменена светлината им, но ми се струва че тая светлина ще е доста изморяваща очите нощем, въпреки че изглежда добре.
  • #13
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Ime ( преди 13 години )
    На базовият са го направили, щот това има човека, четете бе да ***.А иначе има някои неща, които са си направо грозни- например километражите, както отбеляза анонимният.
  • #12
    2 rate up comment 1 rate down comment
    incompetent ( преди 13 години )
    По-добре изглежда май интериорът от стандартния, но защо базовата версия са модифицирали? Трябваше на SS-ката да го зложат - тя как върви, майкооо :)
  • #11
    10 rate up comment 0 rate down comment
    123 ( преди 13 години )
    браво,дано не само чуят в щатите но и да поръчат...
  • #10
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    от: Wane( преди 1 час )То е от много време готово Camaro-то. Супер добре изглежда, а и Overdrive го бяха пуснали на много прилична цена.Само да вметна, че основния материал за седалките е алкантара, а не набук.Само да те поправя - набук е!
  • #9
    15 rate up comment 0 rate down comment
    бавареца ( преди 13 години )
    народен американски спортен автомобил е станал премиум кола - БРАВО пичове.
  • #8
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Стефан ( преди 13 години )
    Видях го това на шоуто на Топ Гиър - страхотна работа на Вилнер, даже си помислих че Камаро трябва да се прави точно с този интериор
  • #7
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Тапицерията внася много уют и определено ми харесва. Но не бих купил тая кола с тези грозно светещи циферблати и тази лоша четимост на цифрите. Това е спортна кола, не Тойота Приус, уредите трябва да се виждат и да знаеш с колко караш.
  • #6
    15 rate up comment 0 rate down comment
    Shteel ( преди 13 години )
    Много добра работа ..., пише един от тях в щатски интернет форум на Camaro.Без коментар.
  • #5
    14 rate up comment 0 rate down comment
    flat6 ( преди 13 години )
    абе по-добре изглежда от доработките на MANSORY хаха!