IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Американски електрически мотоциклет на цена под 10 000 долара

Brammo e първият в света електрически мотоциклет в серийно производство с водно охлаждане.

Американски електрически мотоциклет на цена под 10 000 долара
Американският щат Орегон (граничи с Калифорния) е известен сред познавачите на САЩ като особено загрижен за околната среда. Така например в столицата Портланд можете да се возите безплатно на трамвай и по този начин да се придвижвате без вредни емисии.

Същото важи и за електрическите мотоциклети на местната фирма Brammo, чието седалище е в Ашланд, град в южната част на щата Орегон. Brammo е галеното име на основателя Крейг Брамшер, който стартира компанията през 2002 година.



Brammo сега представя нов модел мотоциклети под търговското име Empulse – това е електрически мотор, който се предлага в три версии, според капацитета на батериите и съответно с различни динамични показатели и максимална дистанция от едно зареждане до друго.

Empulse 6.0 е първи в редицата и е оборудван с литиево-йонни батерии с капацитет 6 киловатчаса (kWh ). Той може да измине 100 километра с едно зареждане. Empulse 8.0 има съответно батерия с капацитет 8 kWh и може да покрие дистанция от 130 км. Топмоделът Empulse 10.0 има батерия с капацитет 10 kWh трябва да бъде зареждан чак след 160 километра.

Най-евтиният от трите мотора струва 9995 долара, второто ниво се предлага на цена 11995, а най-скъпият може да стане ваш срещу 13995 долара. Базовата версия в евро излиза някъде около 7800.



Empulse е първият в света серийно произвеждан електрически мотоциклет, чийто мотор разполага с водно охлаждане. И при трите версии става дума за агрегат с мощност 40 киловата (54 к.с.). С него Empulse развива максимална скорост от 160 км/ч. Мотоциклетът може да бъде поръчан на сайта на Brammo, макар че доставките ще стартират догодина (средата на 2011).

В момента на пазара се предлага друг модел - Brammo Enertia, чийто електромотор предлага мощност от 13 киловата (18 к.с.). Максималната му скорост е 100 км/ч, а батериите са с капацитет 3,1 kWh, което трябва да е достатъчно за около 70 километра. Цената му тръгва от 7995 долара (6200 евро).

Вижте промото на новия Empulse:

0 от 500